Vstupenky

organizačně jednodušší bude, když zakoupíte vstupenky předem, tudy:
Děkujeme

Dobrý místní život (3)

Objednávka vstupenek

Místo konání: Hotel na Dolině, Trojanovice 112, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm

Tomáš Hajzler se profesně věnuje tématu práce a budoucnosti podnikání. Do Česka přinesl hnutí Svoboda v práciPeopleComm, které vede s vizí nejekologičtějšího evropského nakladatelství, to vše s cílem přispět ke změně způsobu, jakým se v Česku a na Slovensku podniká a pracuje.

V Pražských Modřanech spoluzaložil skupinu „KPZ“ (komunitou podporované zemědělství) a v Praze pak stál u zrodu prvního českého spolkového potravinového obchodu „Obživa“. Je spoluautorem projektu „Zpátky k jídlu“, podporuje české Zero waste hnutí a jako dobrovolník pomáhal v základní škole svých dětí. 

O tématech nové práce, budoucnosti podnikání, výchovy, vzdělání a místně ukotveného zodpovědného života píše a přednáší od roku 2007. 

S manželkou Petrou, s dcerami Valérií a Valentýnou a se sousedy žije, pracuje a zahradničí v bezobalové a bezautomobilové domácnosti v pražských Komořanech, kde se snaží přispívat k místnímu sousedskému životu.

Dobrý místní život

Jak žít, abychom byli šťastní, druhým užiteční a zároveň respektovali přírodu – to víme v naší kultuře přinejmenším už od Aristotela. Dnes žijeme v nejbohatší civilizaci, která kdy na této planetě existovala a přesto čelíme mnohočetným krizím, od té ekologické a jaderné, přes nárůst extrémismu, rozmach umělé inteligence až po kolabující demokracii.

Je dobrý život, jak ho definoval právě Aristoteles, dnes vůbec možný? A jak? Odpověď na tyto otázky se pokouší hledat Tomášova kniha Dobrý život. Pro někoho může být překvapením, že na to, zda prožijeme radostný a plný život, má daleko větší vliv naše okolí než vlastní rozhodování. Větší část knihy se tudíž věnuje zkoumání pěti nejdůležitějších ekosystémů, v nichž trávíme své životy: rodiny, školy, firmy, společnosti a planety.

Více na:
www.tomashajzler.com